zondag 8 oktober 2006

Jazz Brugge..Gisterenavond eens naar het jazz-festival in Brugge geweest - een heel ander publiek dan het Sfinksfestivallerspubliek zeg maar.
We hebben er mooie concerten gezien, vooral de première van Al Funduq met Pierre Vaiana en Baba Sissoko was heel bijzonder. Carlo Rizzo die tamboerijn en allerhande bendirs bespeelde was een openbaring en de gensters sloegen uit het duet van die twee meester-percussionisten..
Volop reden dus om eens duchtig te supporteren en zo liep het concert (alles netjes en keurig getimed) toch zo'n twintig minuten uit.. Baba had er zin in en wilde er nog wel een stukje bijdoen, maar hij mocht toch wel niet zeker ! Jammer, maar toch weer prachtige momenten gezien. Posted by Picasa

De week ervoor was het afspraak in Evere voor de eerste activiteit van vzw Guinée Solidarité, een weinig gekend concert - je moest echt moeite doen om te weten waar het was en wie er speelde en er dan ook nog een fikse regenbui voor overhebben. Hoofddoel van die vzw is de uitbouw van een bibliotheek en scholen in Conakry.

Geen opmerkingen: