dinsdag 31 augustus 2004

Klopfestival !

Niet te geloven, maar zaterdag 28 augustus was het prachtig weer : met vier naar Koksijde aan Zee, naar het Prins Albertplein om het eerste Klop-percussiefestival mee te maken.
Om 12.00 - eigenlijk kwart voor één (Afrikaans uur) begon Ottentico er al sfeer in te brengen samen met een paar Slagweg-dansers, nadien kwam dan Ange Dragon met zijn Princesse en een paar begeleiders. Niet slecht en met mondharmonica, dat was eens iets anders - goeie percussie ook.. Hij haalde ook een 7-jarige speelster op 't podium..
Daarna kwam Peter Paelinck met Terje Insungset uit Noorwegen, echt een verrassing door de combinatie van didge en fujara met allerhande percussie-instrumenten en we bleven natuurlijk ook voor Chris Joris. Die gaf samen met Nippy Noya een heel mooi concert, echt mooi op elkaar ingespeeld en gelukkig ook een stukje berimbeau - dat blijft genieten. Nippy Noya wilde na de set stoppen, maar Chris Joris had nog geen zin om naar huis te gaan en zo kregen we nog een flink nummer erbij. Nippy Noya was een openbaring, daar moet ik toch eens wat meer van opzoeken.
Imperior de Percussion hebben we gemist, 't werd al wat laat en fris, maar de eerste editie mocht er best wezen, mooi weer, rustig strand, kennissen gezien - dus een mooie afsluiter van het zomerfestival-seizoen...

Geen opmerkingen: