zondag 5 maart 2006

Sint-Gillis - Saint-Gilles : een dagje in BrusselGisteren een dagje Brussel, dat was een eind geleden. Omdat ik toch nog tijd had dacht ik om naar de IJskelderstraat te wandelen, maar dat was natuurlijk weer veel verder dan ik gedacht had.. Het begon al in de Zwedenstraat aan het Zuidstation - daar was zowat alles weggebroken wat ik me van vroeger herinnerde, veel Griekse restaurantjes waar je in de keuken in de potten kon gaan kijken en dan kiezen wat je wilde eten zullen er niet meer overblijven... Alles wordt daar stilaan vervangen door hoge zakenbuildings en kille kantoorruimtes.


de Kemmelbergstraat... Posted by Picasa

Zo tussen de chausée de Vorst en avenue du Parc kom je dan weer de burgerwoningen van 1900 tegen, nog veel met sgrafiti en stevig gebouwd. Ze worden blijkbaar meer gerenoveerd en zullen dus ook wel een flinke cent kosten.

Over de avenu du Parc dan weer een ander zicht met oudere sjieke en Engels aandoende villa's, gelegen in de Kemmelbergstraat en zo voelde het ook aan mijn benen..
Via de avenue Ducpetiaux en de H.Waffelaertsstraat in de omgeving van de Sint-Gillisgevangenis raakte ik dan eindelijk waar ik moest zijn - in een ijskelder, of beter in een doolhof van ijskelders.. 't was opendeurdag van Mandingfoli.

Maar ik ging ook naar de tentoonstelling van Theo Van Rijselberghe in Bozar en ik vond ze de moeite. De Marokkaanse periode was inderdaad heel verassend met frisse zinderende kleuren en de latere periode, met felle heftige natuur- en bloementaferelen kende ik helemaal niet, hij is natuurlijk vooral voor zijn portretten gekend, al heeft hij ook veel affiches gemaakt en tekeningen die de moeite zijn om te bekijken.

Posted by Picasa

tentoonstelling in BOZAR - Brussel...

Geen opmerkingen: