dinsdag 14 september 2004

Brugge - bruggen

Antwerpen heeft zijn leien, Brugge heeft zijn bruggen in alle soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen : ze staan open of zijn kapot op de meest onmogelijke momenten...

één van onze vele open bruggen..
Twee Dampoortbruggen hebben we : passeert er een containerboot dan staan ze alletwee open; eentje stond een paar maanden naar omhoog wegens herstellingswerken... De Warandebrug aan de brandweer : elke morgen en avond prijs. De Krakelebrug naar de haven : tegen dat je van de Warande naar daar gespurt ben is ze toe. De hoge Boudewijnbrug : niet interessant om over te fietsen, maar als die containerboot naar de binnenhaven moet : naar omhoog. Nog een brugje in de haven zelf : ligt aan een sluis en ja, regelmatig naar omhoog. Ik kan ook nog verder fietsen als alles dichtligt naar de Scheepsdalebrug, maar tegen dat die terug toe- of opengedraaid is kan je een krantje lezen.
Je kan met de fiets rond het ei van Brugge via de binnenring van de vesten : dan passeer je de Gentpoortbrug (meer dan twee maanden onderbroken geweest voor onderhoud, maar nu - hoera hoera terug open), je kan de twee Kruispoortbruggen passeren (met geluk is er wel eentje open), de allernieuwste aanwinst in Brugge sinds 2002 : de Conzettbrug die al meer toe is geweest dan wat anders - defectjes aan het nieuwe ophaalsysteem zeggen ze daar tegen - en dan heb je tenslotte nog de Katelijnebrug, oud en krakend, maar nog redelijk goed te poot - alleen ze is soms ook open... Dan heb je een heel stukje zonder bruggen en dan begin je gewoon terug opnieuw : Scheepsdale, Krakele, Warande, Dampoort...... en was hoorden we op de regionale zender vandaag ?

"Burgemeester Patrick Moenaert van Brugge heeft dinsdag tijdens de gemeenteraad gewaarschuwd dat de verkeersellende in Brugge door herstellingen en onderhoud aan de bruggen over het Kanaal Gent-Oostende nog niet voorbij is. Na de Warandebrug moeten ook nog de uitgaande Kruispoortbrug en de Scheepsdalebrug een grondig onderhoud ondergaan. - hijzelf moet toch wel geen brug passeren zeker om naar 't stadhuis te tuffen !.."


Geen opmerkingen: